top of page

OVER MICHÈL LAAGEWAARD

Michèl Laagewaard

Bewust & vrij leven: volg je pad

Ik help mensen met gezond, bewust, vrij leven en hun eigen pad bewandelen. Ik ben empatisch, energiek, liefdevol en goed in nuchter met humor je vooruit helpen. 


Ik leer je wat je nodig hebt om je body en mind beter te begrijpen en trainen door Holistic Movement inclusief beweging, diepgaande gesprekken en meditaties. Daarbij zet ik ook mijn achtergrond in zen, communicatie en ondernemerschap in. Diep van binnen weet je zelf het beste wat voor jou werkt en wat je werkelijk wilt. Met mijn hulp krijg je dat sneller boven water en vertalen we dat naar de praktijk.

Ik geef Holistic Movement, diverse 1-op-1 sessies en activiteiten voor bewustzijnsontwikkeling en groei buiten in een groene omgeving of binnen in een ontspannen inspirerende setting. In de regio Amersfoort, online of in overleg op andere locaties. English speakers are welcome too.

Op aanvraag geef ik meditatie, workshops en retraites waarin Holistic Movement ook onderdeel kan zijn.


Ook help ik als locatiemanager en space holder bij uiteenlopende evenementen, activiteiten en retraites. Mogelijkheden voor zowel individuen als groepen, non-profits en bedrijven.  

Met ruime ervaring in:

 • revalidatie, leefstijl en fitness

 • zingeving, persoonlijke ontwikkeling en leiderschap

 • relationele, familielijn en maatschappelijke thema’s

 • stressklachten, burn out, overspannenheid, overbelasting

 • PTSS, traumaverwerking

 • rouw- en verliesverwerking

 • begeleiding van groepen, retreats, betekenisvolle projecten en evenementen

In een gratis 20-minuten connectiegesprek ontdekken we samen waar jij het meeste baat bij hebt en wat ik voor je kan betekenen. Heb je een vraag of wil je direct een (intake)gesprek aanvragen?  Neem contact op.

Mijn achtergrond: doorzettingsvermogen, bewust leven en meer

Ik ben opgegroeid in een klein dorp in Giethoorn en omgeving, midden in natuurgebied Wieden-Weerribben. Ik heb Nederlandse, Indonesische en Afrikaanse roots en kom uit een familie van harde werkers met doorzettingsvermogen, zelfopoffering en ondernemersdrift. Dat komt ook terug in het uitgebreide portfolio en netwerk als ondernemer dat ik opbouwde. Daarbij heb ik ook in praktijk ervaren dat te hard werken en teveel doorgaan vergaande gevolgen voor gezondheid heeft. Door Holistic Movement en zen begrijp ik welke invloed mijn achtergrond, omgeving en overtuigingen hebben en ben ik in staat meer vanuit flow, ontspanning en plezier te leven. Ik geniet erg van sport (krachttraining, yoga, boksen, wandelen), gezond en lekker eten, dieren, kunst en natuur. Inmiddels help ik ook anderen ontdekken dat het het meest loont om goed naar je lichaam en jezelf te leren luisteren en te ervaren dat bewuster leven het niet moeilijker maar juist leuker maakt. 


Ik beoefen toegepast zen boeddhisme in de traditie van Thich Nhat Hanh en Plum Village. Liefdevolle vriendelijkheid, vrede, inzicht en vrijheid zijn daarin centrale thema’s. Naast natuurlijk mindfulness en voortdurend leren over gezondheid, bewust en betekenisvol leven. 


Werk, opleiding, kwaliteitsborging 

Ik begeleid inmiddels meer dan tien jaar meditaties en retraites. Ik help mensen met gezond, bewust en vrij leven. Daarbij is ruimte voor diverse levensovertuigingen en uiteenlopende levensstijlen. Voel je vrij. 

Hiernaast werk ik al jarenlang in events, communicatie en ondernemerschap.

Ik ben opgeleid in onder andere: 

 • Opleiding tot groepslesdocent bij Patrick Nahafahik & Lars Schuijling

 • Opleiding Communicatie bij Windesheim

 • Programma Bossbabe in Shape bij Janne Schuijn

 • Programma Mindshift bij Janne Schuijn

 • Training begeleiden meditatiegroepen bij Leven in aandacht

 • Programma Unleash the power within bij Tony Robbins

 • Opleiding tot Holistic Movement Trainer bij Dennis van Miltenburg

 • Opleiding tot Holistic Movement Coach bij Dennis van Miltenburg

 • Programma Calibrate bij Dolly Heuveling van de Beek

 • Programma Gezondheidsvirus Richard de Leth

 • Programma Antiproductiviteit bij Tibor Olgers 

 • Training Healing broken connections bij Thomas Hübl & Diane Pool Heller

Ik ontwikkel en deel mijn kennis, ervaring en inzicht voortdurend verder in diverse trainingen, cursussen en programma's op het gebied van gezondheid, sport, meditatie en retraites, bewustzijnsontwikkeling en ondernemerschap. Ik begeleid zelf ook doorlopend diverse bijeenkomsten hierin en heb maandelijkse intervisiemomenten. Ik ben goed in het begeleiden van groepen en individuen voor meer inzicht, verbinding en groei. Met veel plezier inspireerde en empowerde ik velen met mijn frisse positieve blik en praktische aanpak. 

Zie jij ook de waarde van samen aan de slag gaan? 

'To be beautiful means to be yourself. You don't need to be accepted by others.

You need to accept yourself.'

- Thich Nhat Hanh

Colored.png
bottom of page